Huib Koeleman, aangenaam!

Interne communicatie, mijn passie!

In 1992 leek het me een goede gedachte om mijn ideeën over interne communicatie eens op papier te zetten. Wat aanvankelijk een reader zou worden voor een cursus werd uiteindelijk een boek dat mijn verdere carrière in het communicatievak heeft bepaald: “Interne communicatie als managementinstrument”. Een bewuste interventie? Zeker niet. Spijt van? Nog minder! Waaruit maar weer blijkt dat het niet alleen gaat om het nadenken over een strategie, maar ook om het grijpen van kansen. Met plezier werken aan verbetering van het vak en organisaties adviseren van strategie tot uitvoering. Daar krijg ik energie van.

trefwoorden huib koeleman

Orange Otters

In december 2015 heb ik samen met Michael Meyer en Roosmarijn Busch het bureau Orange Otters opgericht. Wij helpen veranderende organisaties slimmer communiceren en werken op het grensvlak van communicatie- en organisatieadvies.

Meer weten over Orange Otters? Zie hier

Mijn wortels

Voor Orange Otters ben ik partner geweest bij Wit Communicatieadviseurs en algemeen directeur bij Euro RSCG Bikker Rotterdam. Een bureau waar ik de waarde van advies en creatie heb leren kennen. De mooie combinatie van linker en rechter hersenhelft, van ratio en emotie.  Daarvoor heb ik ruim 10 jaar als adviseur/partner gewerkt bij Twynstra Gudde Management Consultants. Een adviesbureau dat me stimuleerde kennis te ontwikkelen en te delen. Met name in veranderkunde.

Uitproberen en kennis delen

Ik ben nieuwsgierig van aard. Ik ben geen innovator, maar als ik bijvoorbeeld hoor dat websites of infographics makkelijk zelf te maken zijn, dan wil ik dat proberen. En ik schrijf. Ideeën die opborrelen leg ik graag vast in blogs en columns en deel ik met anderen. De meest vaste vormen van kennis zie je hieronder in boekvorm.

De Roze Filmdagen

Er is meer dan werk alleen. Ik ben voorzitter bij mijn favoriete filmfestival “De Roze Filmdagen | Amsterdam LGBTQ Film Festival”. Met een mix van arthouse films en strijdbare statements. Mijn favoriete film: “Weekend” van Andrew Haigh.

Weekend final quad poster 72 dpi

Happy Together

Natuurlijk is er ook een thuis. Ik leef al 30 jaar blij samen met mijn hubby Gijs. Met hem deel ik huis en haard.

gijs en huib spanje

Vakantieganger of reiziger

Ik ben meer een vakantieganger dan een reiziger. Heerlijk aan het strand met een goed boek. Of naar fascinerende steden als Rome, Sydney of Tokyo. Een uitzondering maak ik voor de natuurparken in Amerika. Favoriet: Antelope Canyon.

antelope canyon huib koeleman

Muziek: Madonna tot opera 

madonna

Van muziek word-ik blij; thuis en bij het uitgaan. Als kleine jongen was ik dol op ABBA en de laatste 30 jaar zijn mijn belangrijkste gebeurtenissen voorzien van een soundtrack van Madonna. Daarnaast ben ik fan van theater. Ik ga al jaren met veel plezier naar de vaak vernieuwende voorstellingen van De Nationale Opera en naar dansvoorstellingen in de Stadsschouwburg of kleine theaters als Bellevue. 

Affiche-ADogsHeart

Ontspannen: de daktuin

dakterras Huib Koeleman

Amsterdam is mijn stad. En als ik wil ontspannen is er geen betere plaats dan op ons dakterras.


Mijn visie in boekvorm


[/column]

Leave a Comment