Video verandercommunicatie: de veranderkleuren

Hoe kom je tot een passende communicatiestrategie bij verandering. In deze video legt Huib Koeleman van Orange Otters uit dat er verschillende soorten veranderingen zijn (de veranderkleuren) en dat iedere kleur zijn eigen communicatieaanpak vraagt. Deze video is gebaseerd op zijn boek ‘Interne communicatie bij verandering’. Deze aanpak verwijst naar de 5 veranderkleuren van De Caluwe en Vermaak.

Interne communicatie is dé succesfactor voor het slagen van veranderingstrajecten. De vraag naar het beste recept voor communicatie rond veranderingen is echter niet zomaar te beantwoorden. Iets wat succesvol is bij de ene verandering zorgt bij de andere slechts voor verstoring. In deze video beschrijft Huib Koeleman zeven verschillende visies op veranderen. Voor elke visie gelden andere wetten voor interne communicatie en zijn er wezenlijke verschillen tussen de inhoud, strategie en communicatiemiddelen en -interventies. Hij combineert kennis uit het communicatie- en HR-vak.

Doelgroep

Deze video is bestemd voor communicatie- en verandermanagers die de interne communicatie bij een verandering willen versterken. Daarnaast is het geschikt voor studenten aan hbo- en universitaire opleidingen die dieper op het onderwerp communicatie en verandering willen ingaan.

 

Recent Projects