Video’s verandercommunicatie

video's verandercommunicatie

Kennis delen

Het communicatievak blijft in ontwikkeling. Om die ontwikkeling bij te houden lees en luister ik zoveel mogelijk naar vakgenoten. Daarnaast heb ik discussies met collega’s van Orange Otters en met vakgenoten die ik tegenkom in bijeenkomsten en workshops. Dat levert bij mij weer ideeën op die ik graag omzet in blogs en video’s.

Schrijven en het geven van voordrachten helpen me om te verwoorden hoe ik tegen het vak aankijk. Een mooie vorm van reflectie.

De blogs kun je lezen op de website van het bureau Orange Otters. Dat is voor mij het belangrijkste platform om kennis te delen. Tegenwoordig maak ik ook infographics. Die zie je hier. De video’s verandercommunicatie zie je op deze pagina.

Video’s verandercommunicatie en interne communicatie

De video’s zijn gebaseerd op lezingen, workshops of webinars die ik heb mogen geven. Die gaan over meer of minder actuele onderwerpen. Natuurlijk hebben die te maken met verandercommunicatie, interne communicatie of engagement.

Als het kan (beeldrecht en toestemming van de opdrachtgever) zet ik die presentaties online op youtube. Soms zijn het video’s die professionaal zijn opgenomen, zoals de video van het praktijkcongres Interne Communicatie. In tijden van thuiswerken zijn de meeste video’s gewoon thuis opgenomen. Het gaat dus niet om studioproducties. Toch hoop ik dat jullie er wat mee kunnen.

Meer video’s staan op mijn youtube kanaal

Video's op youtube

Interview over adviseren van Machiel Willemsen met Huib Koeleman

Interview met Machiel Willemsen over intern adviseren: hoe doe je dat? Wat voor rol heeft de adviseur interne communicatie? Omgaan met positie verlies en positieversterking.

Video: bouwen aan vertrouwen

In deze lig ik toe hoe interne communicatie de leidinggevende kan steunen in zijn of haar rol in tijden van onzekerheid. Hij baseert zijn aanpak op de visie van Hilary Scarlett, neuropsychologe.

Video: Hoe bereik ik ze nog?, interne communicatie in netwerkorganisaties

"Hoe bereik ik ze nog", interne communicatie in netwerkorganisaties. Een presentatie van Huib Koeleman tijdens het Praktijkcongres interne communicatie

Video verandercommunicatie: de veranderkleuren

Hoe kom je tot een communicatiestrategie bij verandering? In deze video leg ik uit dat er verschillende soorten veranderingen zijn (de veranderkleuren) en dat iedere kleur zijn eigen communicatieaanpak vraagt.

video: 13 tips voor interne communicatie tijdens corona

Het thuiswerken vraagt andere acties op het gebied van interne communicatie. In deze video vertel ik hoe je optimaal kunt luisteren, informeren, dialoog tot stand brengt en ervaringen mogelijk maakt.

De 4 functies van interne communicatie, een video

Welke functies heeft interne communicatie? In deze educatieve video behandelt Huib Koeleman taakinformatie, samenwerken, engagement en beleidscommunicatie.

Video: 7 stappen van een intern communicatieplan

In deze video behandelt Huib Koeleman zeven stappen naar een goed plan voor interne communicatie: van luisteren en het ontwikkelen van een visie op IC tot het ontwikkelen van een communicatiemix.